Määmatka kiehtovaan Islantiin

Lähdin viime lokakuussa Islantiin viettämään syntymäpäivääni. Tämä oli jälleen määmatka ja ehdottomasti paras syntymäpäivälahja ikinä. Lähtisinkö uudestaan Islantiin? Ehdottomasti. Lähtisinkö uudestaan Islantiin lokakuussa? En missään nimessä. Seuraavalla kerralla menen kesällä. Tiesin, että Islannissa on epävakaat säät, mutta nämä reissuni ajaksi osuneet kelit olivat aivan next level. 23 m/s tuuli pysäytti lentoliikenteen, mutta Blue Lagoon pysyi auki. Todella kiva oli uiskennella lämpimässä altaassa, kun tuntui, että pää irtoaa tuulessa.

Islanti, Blue Lagoon

Tiedostaen epävakaat säät pakkasin mukaan veden- ja tuulenpitävän takin. Kuitenkin tuulen ollessa näin kova, olisi saanut olla paksuin toppatakki mukana, vaikka olikin +9 astetta. Tyhmyyttäni pakkasin mukaan vain reikäkankaiset tennarit ja keinonahkaiset saappaat, joten olin märillä jaloilla koko reissun ajan. Viimeisenä päivänä Reykjavíkissa kierrellessä jouduin ostamaan H&M:ltä kaksi pakettia sukkia ja käytin niistä jokaiset sen kaupunkikierroksen aikana. 😂 Hyih. Eli: Islantiin ei ole mitään asiaa ilman vedenpitäviä kenkiä!

Teen kaksi erillistä postausta päiväretkistä, joille osallistuin Islannissa. Tässä postauksessa käsittelen päiviäni Reykjavíkissa ja jaan muutamia tietoja kohteesta.

Vietin Islannissa neljä päivää. Lensin Icelandairilla ja varasin lentokenttäkuljetuksen etukäteen Flybusilta hintaan 52 euroa. Mielestäni tuo oli törkeän korkea hinta yhteisbussikuljetukselle, vaikka kyseessä olikin menopaluulippu. Tämä kuitenkin vaikutti järkevimmältä vaihtoehdolta. Flybusin bussit odottivat terminaalin edustalla ja kun bussi oli täynnä, kaikille matkustajille jaettiin värillinen kortti. Matkalla Reykjavíkiin bussi pysähtyi matkan varrella oleville hotelleille ja ajoi lopulta bussiasemalle. Bussiasemalta jatkettiin värikorttien mukaan matkaa joko isolla tai minibussilla omalle ja lähialueen hotelleille. En enää muista kauanko matka kaikkiaan kesti, mutta huomattavasti luvattua pidempään. Paluukyyti piti tilata hotellin vastaanotosta lähtöä edeltävänä päivänä, ja he antoivat minulle aikavälin, jolloin bussi tulisi hakemaan minut. Nouto oli hyvin aikaisin, sillä matkaan piti taas varata reilusti aikaa. Jälleen, ensin kerättiin bussiin ihmisiä lähialueelta ja bussiasemalla vaihdettiin toiseen bussiin.

Yövyin Reykjavíkissa Galaxy Pod Hostellissa. En ole vähääkään hostelli-ihminen, mutta tämä hostelli-idea vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja se oli saanut erinomaiset arvostelut. Siinä huoneen kerrossängyt ovat kapseleita, kuin avaruussukkuloita, joissa saa oman rauhan ja kapselin sisältä löytyy jopa tv, jossa on Netflix. Lisäksi tämä hostelli oli hintatasoltaan järkevämpi kuin jotkut huonomman arvosanan saaneet hotellit. Kapselihostelli oli siedettävä, jopa ihan kiva ja nukuin yöt todella hyvin, mutta en ole edelleenkään hostelli-ihminen. Yhteisvessat, -suihkut ja -huoneet eivät vain ole minua varten, vaan arvostan enemmän omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Tämä oli kuitenkin rauhallisin ja puhtain hostelli, jossa olen koskaan yöpynyt. Tykkäsin myös majapaikan sijainnista.

Galaxy Pod Hostel Reykjavík

En halunnut vuokrata autoa nähtävyyksiä varten, sillä ajattelin sen olevan yksin liian tylsää. Niinpä varasin jo etukäteen Get Your Guiden kautta kaksi kokopäiväretkeä. Ensimmäinen retki oli Etelärannikon klassikot ja toinen The Golden Circle, Blue Lagoon & Kerid Volcanic Crater -pienryhmäretki. Kolmantena päivänä vietin päivän Reykjavíkissa ja reissun upein elämys olikin FlyOver Iceland -lentosimulaattori Reykjavíkissa. Reissun surkein osuus oli ehdottomasti Blue Lagoon. Järkyttävää rahastusta, mutta palaan tähän toisessa postauksessa, joka käsittelee tuota Kultaisen kierroksen päiväretkeä.

Fly Over Iceland kokemus

Jo ensimmäisenä reissupäivänä huomasin Islannin olevan kallis. Tiesin sen olevan kallis maa, mutta yllätyin kuinka kallis. Syntymäpäiväillalliseni keskiverto kana-annos ja lasi talonviiniä maksoivat yli 50 euroa. Jäätiköllä wc-maksu oli neljä euroa. Viimeisen aamun avocado toast ja suodatinkahvi maksoivat 26 euroa. Tässä siis muutama esimerkki tuon ihmeellisen ja upean maan hintatasosta.

Päiväretkillä pääsin näkemään aivan uskomattomia paikkoja, mutta kaikista unohtumattomin kokemus oli FlyOver Iceland, Reykjavíkissa. En oikein tiennyt mihin olin menossa, mikä tämä 30 euroa maksava kokemus olisi, mutta nyt voin suositella sitä ihan kaikille. ”Lentomatka” aloitettiin istumalla tuoliriville, kuin tivolilaitteeseen, josta ei pääse putoamaan. Päähän ei tarvinut laittaa laseja tms. Kohta penkkirivi nousi ilmaan ja mitä ihmeellisin lentomatka alkoi. Tämä simulaattori oli tehty niin todentuntuisesti, että oikeasti tunsin lentäväni. Koko huone muuttui helikopterista kuvattuihin videoihin ja me lensimme eripuolin Islantia kuvatuissa maisemissa. Merellä, vuorilla, jäätiköillä.. Vesiputouksen vierellä lentäessä tunsi vesipisarat kasvoilla ja meren yllä liitäessä pystyi tuntemaan tuulen. Lentomatka kesti ehkä kymmenen minuuttia ja no, sitä on vaikea sanoin kuvailla, mutta kokemus oli aivan mieletön. Nuo maisemat, joissa lennettiin, olivat sellaisia, joihin ei turistibussilla pääse, ja koen tämän simulaattorikokemuksen myötä nähneeni aivan uusia kohteita ja maisemia Islannissa. Niin hyvin ja laadukkaasti se oli tehty. Eikä minulle tullut yhtään paha olo, vaikka pyörivissä tivolilaitteissa yleensä tulee.

Lisätietoa voit lukea FlyOver Icelandin nettisivuilta.

Kirjoitan vielä kaksi erillistä postausta Islannin päiväretkistä 🤭

Ihmeellinen Etelä-Islanti

Islannin must (not) see: Kultainen kierros ja Blue Lagoon

-Annuliina


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.