Vihdoin oikealla lomamatkalla – matkakohteena Pasila

Lokakuu on kuukausi, jolloin reissaan aina. Silloin kesän sesonkityöt ovat loppuneet, mutta talvisesonki ei ole vielä alkanut. Viime vuosina lokakuun kohteina on olleet Havaiji, Islanti, Lontoo, Barcelona sekä Dublin ja Belfast. Oli siis itsestäänselvyys, ettei tämä vuosi tule olemaan poikkeus, vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Mutta mikä olisi sellainen kohde, jonka tautitilanne ei olisi huonompi kuin kotona, sieltä kotiin palatessa ei pitäisi jäädä karanteeniin ja sinne riittäisi viikonloppureissu? Lisäksi kohteessa tulisi olla kiva hotelli, nähtävää, tekemistä ja hyviä ravintoloita. Kuten arvata saattaa, kohdevalikoima ei ollut kovin laaja, mutta yksi vaihtoehto nousi ylitse muiden: Pasila.

Eräs ystäväni kysyi minulta meninkö muuten vaan hotelliin yöksi? Vastasin en, vaan lähdin lomalle Pasilaan.

Valmistauduin matkalle lähtöön kuin olisin lähdössä mille tahansa matkalle. Aloitin matkalaukun pakkaamisen edellisenä iltana, googlailin kohteen nähtävyyksiä ja ravintoloita, varmistin hotellilta huonetoiveeni toteutumisen ja kuten aina reissuun lähtiessä, nostin käteistä. Eihän minulla siis oikeasti edes mitään lomaa ollut, vaan ihan normaali viikonloppuvapaa. Lauantaiaamuna siivosin kodin, jotta reissusta on mukava palata puhtaaseen kotiin. Kotoani pääsisi Pasilaan samalla suoralla bussilinjalla, jota käytän päivittäin, mutta tulisiko siitä olo, että on reissussa? No ei. Siispä, kuten oikeallekin lomalle lähtiessä, otin bussin Huopalahden asemalle, josta junalla lentokentälle ja lentokentältä junalla Pasilaan. 😄 Harmi, kun Finnair Kitchenin businessluokan ateriat eivät olleet myynnissä vielä viime viikolla, sillä nehän olisivat sopineet tähän reissufiiliksen löytämiseen täydellisesti.

Lentoaterian puuttumisesta huolimatta löysin matkafiiliksen helposti. Ehkä minulla on kyky eläytyä ja heittäytyä, mutta oikeasti tuntui kuin olisin ollut jossain kauempanakin matkalla. 😁 Ja kuten aina matkaillessa, perille pääsystä piti tietysti myös laittaa tekstiviesti vanhemmille, jotta he tietävät minun päässeen perille. Pasilassa yövyin Sokos Hotel Triplassa, josta olin varannut huoneen Sokoksen 3+1-päiviltä 59 euron yöhintaan. Hintaan kuului standard-huone king size -vuoteella ja aamiaisella, ja olin toivonut kylpyammetta ja kivaa näkymää. Kylpyammeen saamiseksi jouduin tyytymään normaaliin parisänkyyn, mutta eipä tuo haitannut.

Sokos Hotel Tripla oli viihtyisä ja siisti, palvelu oli ystävällistä ja sijainti keskellä Pasilaa oli Pasilan lomalla täydellinen. Hotellin aamiaisen valikoima oli ihan hyvä, mutta aamupala-aikoja olisin toivonut koronan vuoksi porrastettavan enemmän, ettei ravintolassa olisi ollut niin tungosta. Asiakkaita oli todella paljon, harva näytti käyttävän käsidesiä, minun lisäksi kenelläkään ei ollut maskia ruokia kerätessä ja pöydät olivat ihan vierivieressä. Mielestäni tällainen täysin entiseen palautunut buffetaamiainen tuntui ahdistavalta.

Mitä sitten tein matkallani? Ihan samoja asioita kuin matkoilla aina. Kävin katsomassa paikallisia nähtävyyksiä, söin hyvin, kävin ostoksilla, nukuin hyvin, irtauduin arjesta ja rentouduin. Oikeasti minulla oli yksikseni aika hauskaa katsellessa Pasilan nähtävyyksiä. 😄 Seuraavaksi Pasilan parhaat palat. (Suosittelen katsomaan reissuni parhaat palat myös Instagram-tarinoiden kohokohdista.)

Aina matkoilla tulee nähtyä paikallista arkkitehtuuria, tällä reissulla myös. Ensimmäisissä kuvissa tyypillisiä pasilalaisia rakennuksia.

Kuulun niihin matkailijoihin, jotka myös haluavat matkoillaan vierailla tunnetuimmilla nähtävyyksillä. Pasilan päänähtävyyksiä ei voi sanoa turistirysiksi, sillä näidän kaikkien luona oli varsin rauhallista. Pasilan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Pasilan linkkitorni, Elisan linkkitorni, Mall of Tripla, Pasilan poliisiasema ja Hartwall Arena. Kaikki nämä nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan, mutta kannattaa laittaa jalkaan hyvät kengät.

Pasilan nähtävyyksiä, Elisan linkkitorni
Ihan kuin olisi Pariisissa tai Dubaissa, mutta ehei, Pasilassa edelleen!

Löytyi Pasilasta myös yllättäviä nähtävyyksiä, joiden olemassa olosta en ollut aiemmin tietoinen. Itä-Pasilassa sijaitsee Pasila Street Art District, jossa voi käydä ihailemassa upeaa katutaidetta.

Nähtävyyskierroksen lisäksi söin hyvin. Paikalliset ihmiset olivat muuten erittäin ystävällisiä ja sain hyvää palvelua kaikkialla. Pasilassahan on erinomainen ravintolavalikoima ja valittavana on melkein mitä vain. Itse halusin lomallani syödä paikallista ruokaa, joten hain mukaan lounaan ravintola Storysta ja illallisen ravintola Kotipizzasta. Paikallisia herkkuja tulee myös aina maisteltua matkaillessa, joten niin myös tällä kertaa. Pasilan aseman läheisyydessä sijaitsevassa Candy Town -karkkikaupassa on alueen paras irtokarkkivalikoima, joten sieltä hain illaksi naposteltavat. Pasilassa, ja tarkemmin Mall of Triplassa, on runsaasti erilaisia kahviloita, joissa pääsee tutustumaan paikallisiin herkkuihin. Itse hain jälkiruoan Kuplavohvelibaarista.

Aika kansainvälisen olon sai, kun söi välipalaksi kuplavohvelia ja ihmisvilinässä piti kasvomaskia – ihan kuin olisi ollut Hong Kongissa! Kuvassa näkyy myös tunnettu Pasilan asema.

Pasila sopii kaupunkiloman lisäksi myös rantalomaan. Mall of Triplasta löytyy nimittäin Biitsi ja Surf House, joten Pasilassa voi nauttia hellesäästä valkoisella hiekalla tai surffaten. Itse olin tällä kertaa kaupunkilomalla, mutta hieman teki kyllä mieli mennä punaisen Lays-sipsipussin ja Lime Breezerin kanssa Surf Housen parvelle istuskelemaan. Tämä rantalomalle tyypillinen aktiviteetti täytyy sitten toteuttaa seuraavalla matkalla.

Harvassa lomakohteessa on niin hyvät ostosmahdollisuudet kuin Pasilassa. Täältä löytyy jokaiselle jotakin. Oma suosikkini Pasilassa on Prisma, josta löydän aina jotain kotiin tuliaiseksi. Tämä kerta ei ollut poikkeus, ja tietenkään tuliaisostokset eivät mahtuneet edes matkalaukkuun. Ylikiloista ei sentään tarvinut maksaa.

Illan vietin hotellihuoneessa juoden kuohuviiniä, syöden karkkia, rentouduin vaahtokylvyssä ja katsoin Shrek 2 -elokuvan. Aivan täydellistä. Ja siis, vaikka sanoin, että en mennyt muuten vaan hotelliin yöksi, vaan lähdin lomalle Pasilaan, niin onhan hotellissa yöpyminen parasta. Se on parasta, koska saa nukkua valtavassa sängyssä, muhkealla jättityynyllä, pimennysverhojen pimentämässä huoneessa, syödä erilaista aamiaista kuin normaalisti kotona söisi ja pääsee vielä vaahtokylpyynkin.

Vaikka olin lomamatkalla vain muutaman kilometrin päässä kotoa, niin aidosti sain sen olon, että olin ihan oikealla lomamatkalla. Kaikkihan me rentoudutaan eri tavalla, kun toiset lukevat kirjoja, toiset nauttivat luonnosta ja niin edelleen, minulle matkustaminen on keino, jolla pystyn rentoutumaan ja irtautumaan arjesta. Ja tämä miniloma Pasilaan tarjosi juurikin sitä. ☺️ Ehkä Pasilan nähtävyydet ja arkkitehtuuri eivät vetäneet vertoja monelle muulle kohteelle, mutta matkailun nälkään reissu auttoi pikkupurtavan tavoin. Suosittelen staycationia kaikille, jotka kaipaavat reissuun, eivätkä nyt syystä tai toisesta pääse kauemmas lähtemään. Ja matkakohteeksi kannattaa tietysti valita Pasila!

-Annuliina

Ja tosiaan Instagramin kohokohdissa on myös tarina Pasilan matkasta ja sehän kannattaa käydä katsomassa, koska video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.🤭 Linkki Instagramiin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vihdoin oikealla lomamatkalla – matkakohteena Pasila

  1. Heh, sinullahan on ollut oikein kunnon matka! Tuli varmaan katsottua tuttuja kulmia uudella tavalla. Staycation on kyllä hyvä tapa irrottautua arjesta, etenkin mikäli tuntuu, että kotona ei pysty rentoutumaan. Varsinkin näin korona-aikana etätyöläisellä työt voivat olla kotona koko ajan mielessä.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.