Kesäpäivä Espoon saaristossa viehättävällä Pentalan saarella

Kuten jo aiemmin kirjoitin, olen todella innoissani siitä, että vietän koko kesän Suomessa. Ensimmäinen oikea kotimaan kesälomareissu suuntautuu Rovaniemelle, josta teen myös autolla yhden yön reissun lähiseudulle. Siitä lisää ensi viikolla! Tässä tekstissä kerron eilisestä päiväreissusta Espoon Suvisaaristoon, viehättävälle Pentalan saarelle.

Olen viime viikot nauttinut kesästä Helsingissä ja löytänyt upeita uusia paikkoja ihan naapurustostani. Kyselin viime viikolla Instagramissa kavereiltani vinkkejä mitä kannattaa kokea Helsingissä kesällä ja sain todella paljon ehdotuksia itselleni vielä tuntemattomista paikoista, ravintoloista ja aktiviteeteista. Yksi vinkeistä oli Espoon saaristo, ja sinne suuntasinkin eilen päiväreissulle Pentalan saarelle.

Pentala oli todella viehättävä paikka! Menopaluulippu Suomenojan satamasta maksoi vain kuusi euroa. Tai itseasiassa palasimme Suomenojan sijaan Soukkaan, sillä sinne menevä laiva lähti vähän aiemmin, mutta sama lippu kävi tuohonkin matkaan. Lippu kannattaa ostaa etukäteen netistä, mutta tarvittaessa sen saa myös ostettua laiturilta. Laivamatka saareen kesti Suomenojalta noin puoli tuntia ja kannella oli ihanaa nauttia kesäpäivästä ja kauniista maisemista.

Saaristomuseo Pentalan päälaiturin läheisyydessä entisellä kalastajatilalla on useita vanhoja rakennuksia, kuten kalastajanmökki, navetta ja monia muita. Lisäksi alueelta löytyy pieni hiekkaranta, ravintola, kahvila ja vessoja. Vessan hanasta tuleva vesi on juomakelpoista, eli halutessaan sillä voi täyttää vesipullon. Saaristoravintola Pavenin ruokalista kuulosti herkulliselta, mutta meillä oli omat eväät matkassa.

Pentalassa ei ollut ruuhkaa, vaan ihmisiä oli saarella oikeastaan vain ne ketkä tulivat samalla laivalla meidän kanssa. Pentala on kuitenkin paljon muutakin kuin saaristomuseo ja kalastajatila ja suurin osa saaresta on luonnonsuojelualuetta. Me emme jääneet juuri ollenkaan tutustumaan tähän museoalueeseen vaan suuntasimme saaren keskiosaan, josta löytyy kaunis Pentalanjärvi.

Alueelta löytyy infopiste, josta saimme kartan ja kävelyohjeet järvelle. Matkalla järvelle näkyi myös lampaita 🙂 Matkaan meni korkeintaan kymmenen minuuttia ja luontopolku metsän keskellä oli hyvin merkattu. Pentalanjärvihän on siis koko pääkaupunkiseudun eteläisin järvi ja tuon saarella sijaitsevan järven keskellä on myös saari. Jos luontopolkua olisi kulkenut toiseen suuntaan, olisi sieltä löytynyt myös meren rannasta hiekkaranta Diksand, mutta me halusimme uida tällä kertaa mielummin järvessä kuin meressä.

Järven rannalla ei ollut varsinaista hiekkarantaa, mutta useita kallioita, joille pystyi jäämään nauttimaan auringosta. Liukkaalta kalliolta veteen pääseminen ei ollut mikään helpoin tehtävä, mutta niin sen pienen vaivan arvoista. Useimmiten uin joko meressä tai joessa, joten olipa järvessä uiminen ihanaa! Tämä oli paras uintikokemus pitkään aikaan, sillä vesi oli todella lämmintä ja uiminen oli niin paljon miellyttävämpää, kun ei ollut virtauksia. Tai muita uimareita.

Kaikkiaan vietimme saarella reilut neljä tuntia ja tämä oli yksi kesän parhaista päivistä. Pentala oli hurmaava paikka ja olen taas vain enemmän hämmentynyt meidän pääkaupunkiseudun upeudesta.

Tuttuun tapaani olin tietysti taas varautunut vähän kaikkeen ja kannoin mukanani valtavaa kassia, josta löytyi muun muassa ensiapulaukku, punkkikarkotetta, kyypakkaus ja kylmälaukku 😂 punkkeja ja käärmeitä ei näkynyt, eikä tarvittu ensiapulaukkua, mutta sen sijaan olisin voinut keskittyä enemmän huolehtimaan siitä, etten pala auringossa.. 🇩🇰🙄😁

-Annuliina

Ai niin, ja edellisessä tekstissä kerroin hankkineeni hulavanteen ja tuohan oli aivan loistava osto! Pyörittämistekniikan opin kunnolla muutamassa päivässä ja siitä lähtien olenkin pyörittänyt joka päivä 😄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.