Diamond Head -kraatteri – Patikointi Honolulun upeimmalle näköalapaikalle

Ennen kuin lähdin Havaijille, kysyin vinkkejä Oahun saarelle kolmelta tuttuvaltani, jotka olivat viettäneet saarella pidemmän aikaa. Minun lomani oli vain kuusi päivää, joten aikaa oli todella rajallisesti. Suosituksia tuli monipuolisesti, koska tuolla on niin monipuolisesti nähtävää ja koettavaa. Jokaisen suosituksiin kuului Diamond Head -kraatterille patikointi, joten sen päätin toteuttaa.

Waikiki Beach Hawaii, Havaiji
Honolulu view, Hawaii, Havaiji

Suuntasin Diamond Headille jo heti aamusta. Otin Waikikin keskustasta Kuhio Avenuelta bussin numero 23 (kertalippu $2,75 ja päivälippu $5,50) ja jäin pois Diamond Head State Monumentilla. Vinkkinä samaa reittiä kulkeville: ennen oikeaa pysäkkiä oli useampi pysäkki nimeltään Diamond Head + jotain, ja vaikka bussikuskikin yritti huutaa näistä ensimmäisellä, että tämä ei ole oikea pysäkki, jos patikoit Diamond Headille, niin koko bussi tyhjeni tälle pysäkille. 😂 No olipahan vähemmän kanssakulkijoita. Oahulla on siis maailman helpoin kulkea bussilla, koska bussissa lukee seuraavan pysäkin nimi ja kuulutetaan kaikki pysäkin lähellä olevat merkittävät paikat. Ja bussin stop-nappina toimivat ikkunoissa olevat vaijerit, joita kuuluu nykäistä alaspäin. Tämän tajuamiseen meni hetki. 😁

Diamond Headin alue olisi auennut jo kello kuusi, mutta saavuin alueella noin seitsemän aikaan. Mielestäni tämä oli hyvä aika, koska aurinko oli noussut sen verran, ettei ollut pimeää, mutta ei kuitenkaan vielä kuumaa. Sisäänpääsy alueelle maksoi yhden dollarin (maksu käteisellä) ja ennen patikointia oli mahdollista täyttää vesipullo ja käydä vessassa. Lähtöpaikalla oli myös jonkinlainen turistikeskus ja Dole-ananaskoju.

Diamond Head, Hawaii, Havaiji

Tasoltaan patikointireitti oli kaiketi aika helppo. Ihan perus tennareilla tai lenkkareilla pärjäsi hyvin. Matkaan kului aikaa vajaa tunti. Sitä ihmettelin noustessa, että en nähnyt juuri kenelläkään muulla vesipulloa ja itse jouduin ihan säästelemään vettä, etten joisi kaikkea. 😂 Lisäksi ylös päästyäni olin aivan hiestä märkä, koko sieluni hikoili. Ja ympärilleni katsottua huomasin olevani ainoa, sillä kukaan muu ei näyttänyt edes vähääkään hengästyneeltä. 😅

Diamond Head näköala Honolulu Havaiji

Matkalla ja varsinkin huipulla näkymät olivat aivan mielettömät. Ehdottomasti suosittelen tätä aamuaktiviteetiksi muillekin Honoluluun suuntaaville.

Diamond Head Havaiji
Diamond Head Hawaii Havaiji
Diamond Head, Honolulu Hawaii Havaiji

Kaikkiaan, bussimatkat huomioiden tähän reissuun kului aikaa noin 2,5-3 tuntia. Sitten olikin aika aamun toisen aamiaisen; tietysti pannukakkuja, jotta sain varmasti takaisin kaikki kuluttamani kalorit 🤭

-Annuliina

Lue myös:

Havaijin loman parhaat ja ei-niin-parhaat palat

Rentouttavin lomahetki Lost-maisemissa

3 kommenttia artikkeliin ”Diamond Head -kraatteri – Patikointi Honolulun upeimmalle näköalapaikalle

  1. Todella hienonnäköinen paikka! Havaiji on muutenkin kyllä kiinnostava kohde, kun noiden hulppeiden ja niin vehreiden maisemien lisäksi voi löytää, rantoja, valaita ja snorklausta liemikilpikonnien kanssa! Ja kai korallitkin jossain päin ainakin ovat vielä kohtuullisessa kunnossa!?

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kivasta kommentista😊 Havaiji on kyllä todella monipuolinen kohde ja kokemukset ja näkymät ovat niin erilaisia, kuin missään muualla. Oma kokemukseni oli myös, että korallien ja merenelävien suojelu otettiin vakavasti ja ehdottomasti on vielä kohtuullisessa kunnossa korallitkin 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.