Havaijin loman parhaat ja ei-niin-parhaat palat

Matkustin yksin Havaijille, Oahun saarelle, Honolulun kaupunkiin loka-marraskuun vaihteessa 2019. Havaiji on aina ollut unelmieni matkakohde, mutta todella edullinen lentodiili vaikutti päätökseeni toteuttaa matka nyt. Tai no, lennot oli n. 300 euroa, mutta pohdiskelin ajankohtaa, hotellia yms. parin tunnin ajan ja kassalle päästyäni lentodiili päättyi sillä hetkellä ja hinta pompsahti ylös päin huomattavasti. 😅 Olin kuitenkin tehnyt jo päätöksen matkaan lähdöstä. Paras päätös ikinä! Tämä oli jälleen määmatka, en edes miettinyt pitäisikö pyytää kaveria mukaan, sillä yksin matkustaminen tuntui helpoimmalta vaihtoehdolta.

Ostin lennot ja hotellin Expedian kautta pakettimatkana. Menolennon reittinä oli Helsinki-Frankfurt-San Francisco-Honolulu, kesto kaikkiaan n. 26h. Olin perillä kohteessa vain kuusi päivää ja paluureittinä oli Honolulu-Vancouver-Frankfurt-Helsinki, jälleen noin 26h. Olin juuri lopettanut työt lentoemäntänä, joten 26 tuntia viikossa lentämistä oli minulle normaalia. Totta kai matkat olivat raskaat, ja kohteen aikaero -12h myös. Ensimmäiset pari päivää/yötä olin aivan sekaisin aikaerosta, mutta pahempaa oli kotiinpaluu, kun en nukkunut öitä melkein kolmeen viikkoon. Silti matka oli kaiken tämän arvoinen!

Hahahah mikä upea ilmestys🥴 noin 25h reissaamista takana eikä vielä minuuttiakaan unta 😆 koneessa oli myös superkylmä ja mulla oli toppatakin lisäksi kaksi peittoa, toinen tälleen kauniisti ”huppuna” 🤭

Parasta Havaijin lomassa oli:

-Ilmasto! Ihanan lämmintä, mutta ei tukalan kuuma

Waikiki Beach Havaiji, Hawaii

-Kaikkialla oli niin mielettömiä maisemia, mm. vihreitä vuorimaisemia ja upeita rantoja

Havaiji

-Kaikki paikalliset olivat todella ystävällisiä

-Ei eläimiä tai ötököitä

-Pääsin uimaan meressä delfiinien ja merikilpikonnan kanssa (+vesiliukumäki laivalta mereen best)

Meriretki Havaijilla

-Shoppailumahdollisuudet (omaan makuuni ei olleet niinkään ne lukemattomat merkkiliikkeet, vaan enemmänkin Walmart 🤭 ja Ulta Beauty, josta pääsin ostamaan Kylie Cosmetics ja KKW Beauty -meikkejä💄)

-Erinomaisesti toimiva ja edullinen paikallisliikenne

-Runsaasti nähtävää ja koettavaa, esimerkiksi eri rantakohteet, kasvitieteellinen puutarha, Diamond Headille patikointi. Yksin matkustaminen teki Havaijin lomasta helppoa, sillä sain tehdä ja olla tekemättä juuri niin paljon kuin halusin.

Lanikai Beach Hawaii, Havaiji
Honolulu

Havaijin loman huonot puolet:

-Waikiki Beach. Totta puhuen aika karsea paikka. Rannalta sai etsiä omalle pyyhkeelleen vapaata tilaa. (Honolulussa Ala Moana Beach ja Magic Island olivat upeita valkohiekkaisia rantoja, joilla ei ollut paljoa ihmisiä)

Waikiki Beach

-Waikiki ylipäätään. Tämä oli hyvä sijainti hotellille, koska kaikki palvelut ja kulkuyhteydet oli lähellä, joten täältä pääsi helposti myös saaren muihin osiin. Mutta Waikiki oli todella turistikohde. Varsinkin japanilaisturisteja on paljon. Heille oli omat bussit, oppaat ja jopa ostoskeskukset. Lisäksi en ole koskaan missään nähnyt niin paljoa kodittomia kuin Waikikissa. Ja osa heistä oli vähän pelottavia, kun puhuivat ja huusivat itsekseen..

-Aikaero -12h. Siihen asettuminen ei ollut kovin vaikeaa, mutta kotiinpaluu oli.

-Pitkä matka. Sain jopa ärtyneen häntäluun siitä kaikesta istumisesta 😂 ja unohdin laittaa tukisukat paluumatkalle, joten se jalkojen turvotus oli jotain ihan hirveää. Seuraavalla kerralla otan suoran lennon Helsingistä Kaliforniaan ja sieltä jatkolennon jollekin Havaijin saarista.

-Annuliina

Lisää kirjoituksia Havaijin matkastani:

Rentouttavin lomahetki Lost-maisemissa

Diamond Head -kraatteri – Patikointi Honolulun upeimmalle näköalapaikalle

2 kommenttia artikkeliin ”Havaijin loman parhaat ja ei-niin-parhaat palat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.