Lempipaikkani Phuketissa

Tänään 1.3.2020 tulee kuluneeksi tasan viisi vuotta siitä, kun lopetin työt matkaoppaana ja palasin takaisin Suomeen. Viimeinen kohteeni oli Phuket ja ajattelin vuosipäivän kunniaksi kirjoittaa myös Phuketista.

En ole käynyt Phuketissa viiteen vuoteen, joten minulla ei ole tästä kohteesta uutta ja päivitettyä tietoa. Sanoisin kuitenkin Phuketin ja thaikulttuurin tulleen minulle hyvin tutuksi kahden talven aikana, jotka vietin Phuketin saarella. Olen siis viettänyt kaksi kertaa 6-7 kuukautta Phuketissa. Tässä lomakohteessa on paljon hyvää ja minulle se tulee aina olemaan erityinen paikka kaikkien niiden unohtumattomien muistojen ja siellä luotujen ystävyyssuhteiden vuoksi.

Kirjoitan tässä postauksessa muutamista lempipaikoistani Phuketissa. Miten vietin vapaa-aikani (okei, vietin vapaapäiväni 95 prosenttisesti ilmastoidussa huoneessani, mutta jos joskus päätin tehdä jotain 😆) ja mitä sisällyttäisin reissuuni, jos lähtisin nyt lomalle Phuketiin.

1. Kata ja Karon beach

Thaimaassa asuessa asuin Kata beachillä ja tein töitä Karonilla. Siksi nämä kaksi vierekkäistä rantaa ovat minulle kaikkein tutuimpia ja jos nyt lähtisin Phuketiin, valitsisin hotellin jommalta kummalta alueelta. Molemmissa on runsaasti palveluita, ravintoloita, hierontapaikkoja, ostosmahdollisuuksia ja hienohiekkainen ranta. Omasta mielestäni Karonin ranta on kauniimpi, mutta sitä kutsuttiin joskus myös Phuketin tappavimmaksi rannaksi merenalaisten virtausten ja kovien aaltojen vuoksi. Ei siis kannata lähteä uimaan kauas ja punaisen lipun liehuessa tulee pysyä merestä pois kokonaan. Molemmilta rannoilta, erityisesti Katalta, pääsee ihailemaan todella kaunista auringonlaskua.

2. Nai Harn beach ja Promthep cape

Tämä oli lempirantani Phuketissa. En ole rantaihminen, inhoan hiekkaa ja en jaksa maata koko päivää aurinkotuolissa, mutta jos joskus halusin lähteä rannalle, lähdin mieluiten Nai Harnille. Tänne pääsi Katalta tuktukilla, matka maksoi viisi vuotta sitten 500THB, eli tänä päivänä varmasti jonkin verran enemmän. Nai Harn on todella upea valkohiekkainen uimaranta, turkoosin puhtaan meriveden kanssa. Alue on muutenkin kaunista ja vieressä sijaitsee Promthep cape -näköalapaikka, josta on upeat näköalat erityisesti auringonlaskun aikaan. Thaimaan edesmenneen kuninkaankin kerrottiin sanoneen tuolta näkevän Thaimaan kauneimman auringonlaskun.

3. La Moet -laivaretki

Ihanin lomapäivä La Moetin laivalla! Vapaapäivinäni lähdin mieluiten merelle ja tämä päiväretki tarjosi eväät täydelliseen vapaapäivään. Seuraan edelleen La Moetia sosiaalisessa mediassa, joten tiedän tämän retken pyörivän edelleen ainakin suht samanlaisena kuin vuosia sitten.

La Moet on puinen, kaunis, kaksikerroksinen laiva, jonka aurinkokansi on täynnä tyynyjä, joilla levätä, rentoutua ja nauttia lämmöstä, merestä ja auringosta. Tällä retkellä koki aina totaalisen rentoutumisen. Tunnelma laivalla oli ihana, hyvää thairuokaa lounaaksi, välipalaksi paikallisia hedelmiä, pannukakkuja.. Päivän aikana laiva pysähtyi pariin eri paikkaan Phuketin edustalla, jolloin oli mahdollista uida ja snorklata. Ja mitä maisemia päivän aikana pääsee näkemään! Retki ei ollut hinnaltaan edullisimmasta päästä, mutta mielestäni joka pennin arvoinen.

4. Big Buddha ja Wat Chalong

Big Buddha, tuo valtava, korkealle rakennettu Buddha-patsas on ehdottomasti koettava Phuketin lomalta. Patsas on vaikuttava ja alueelta on kauniit näköalat. En lähtisi patsaalle kävellen, vaikka se on yleinen patikointireitti. Pelkään nimittäin kulkukoiria ja ainakin aiemmin tuolla reitillä kerrottiin nähneen aggressiivisia kulkukoiria, joten no thanks! Tuktuk voi hyytyä patsaalle vievässä jyrkässä mäessä, joten menisin paikalle taksilla.

Big Buddha (Kuva netistä: Viator 2020)

Wat Chalong on Chalongissa sijaitseva näyttävä temppelialue. Polvet ja olkapäät tulee piilottaa tänne tullessa.

5. Elokuvateatteri

Thaimaassa elokuvissakäynti on hyvin erilaista kuin Suomessa. Jos kielitaito riittää katsomaan englanninkielistä elokuvaa ilman suomenkielisiä tekstityksiä, niin kannattaa käydä leffassa. Central Festival -ostoskeskuksessa oli erilaisia lipputyyppejä, joista kallein VIP-lippu oli Suomen leffalippujen hintainen, mutta lipun hintaan sisältyi välipaloja ennen elokuvaa ja elokuvan aikana, tuoli oli muhkea nojatuoli, jonka istuinasentoa pystyi säätämään, jalat nostamaan ylös ja ylleen sai halutessaan jopa peiton. Toisin sanoen nukahdin joka kerta elokuviin 😂 ennen elokuvan alkua piti nousta seisomaan, kuunnella kansallishymni (tms) ja katsoa video Thaimaan arvostetusta kuninkaasta. En tiedä onko tästä tavasta luovuttu nyt kuninkaan vaihduttua, mutta joka tapauksessa elokuvakäynti on hauska kokemus.

6. Two Chefs -ravintola

Two chefs oli lempiravintolani Phuketissa. Tällä ruotsalaisomisteisella ravintolaketjulla oli ravintoloita niin Patongilla, Karonilla kuin Katalla. Ravintola oli tasokkaampi kuin monet muut alueen ravintoloista, mutta myös laadukkaampaa ja parempaa ruokaa kuin monessa muussa paikassa. Pippuripihvi, hummerikeitto ja meksikolaiset kevätkääryleet kuuluivat suosikkeihini. Nam. Ravintolasta sai myös herkullisia drinkkejä.

En oikeastaan syö thairuokaa, joten suosikkiravintolani olivat aika pitkälti skandinaavisia. Kata Plazan Buffalo Steakhousesta sai ylivoimaisesti parhaat pitsat. Vieläkin haaveilen paikan mexicana-pitsasta. Red Snapperistä, japanilais-italialaisesta ravintolasta Katalla sai herkullista sushia. Itse asiassa opin syömään sushia täällä. Sala Mexicali tarjoili täydellistä meksikolaista ruokaa Chalongin alueella. Ravintolasuosituksia ympäri saarta olisi loputtomasti!

7. Bangla Road

Vaikket olisi lähdössä Banglalle crazybailaamaan, kannattaa tämä katu kokea yöaikaan. Bangla road on Patongin rantakadun poikkikatu, joka on täynnä baareja, pubeja, yökerhoja, pingpong-show -paikkoja jne. Yleensä istuimme iltaa Kata beachillä alakerrassamme sijaitsevassa Mee barissa, mutta Bangla oli se paikka, minne lähdettiin, jos haluttiin lähteä kunnolla ulos. Ja tietysti Banglalle mentiin party-tuktukilla.

Phuket on suuri saari ja saarella on loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Tässä oli vain pintaraapaisu siitä, mitä kaikkea Phuketissa voi tehdä. Upeita rantoja on vaikka millä mitalla, joista osalle pääsee vain pitkähäntäveneellä, paikallisia herkkuja markkinoilla, lentokoneiden bongailua Mai Khao beachillä, pari päivää Phi Phillä, lemon breezeriä Mee barissa, erilaisia näytöksiä, eläintensuojelukohteita, päiväretkikohteita, edullista hierontaa, näköalapaikkoja.. Tekemistä ja nähtävää riittää siis loputtomiin. Itse sain kuumuudesta, kulkukoirista, rotista, torakoista, viemärin hajusta, vatsataudeista ja huonosti käyttäytyvistä turisteista niin tarpeekseni, että viisi vuotta sitten Phuketista lähtiessäni päätin, etten tule enää koskaan Thaimaahan. No, aika alkaa jo kullata muistoja ja ehkä sinne voisi jo ensi talvena taas uskaltautua.

-Annuliina


(Big Buddha -kuva ladattu osoitteesta: https://www.viator.com/tours/Phuket/Half-Day-Phuket-City-Tour-with-Big-Buddha-and-Chalong-Temple/d349-163137P2 )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.