Ummikkona risteilyllä

Heipä hei! Kävin kirjoittamassa uuden postauksen Yliajattelijan matkassa -osuuteen. Tällä kertaa kirjoittelin lentoemännän työhön liittyvistä kysymyksistä, joita pohdin ennen työhön ryhtymistä. Pyrin kirjoittamaan ensi viikolla myös Matkakohteisiin jutut Islannista ja Kööpenhaminasta.

Palasin eilen Tukholman risteilyltä. Rovaniemeläiselle risteilykulttuuri ei ole yhtä tuttu kuin eteläläisille ystävilleni, sillä Rovaniemeltä välimatka Helsinkiin tai Turkuun on sen verran pitkä, että aika harvat kavereistanikaan ovat käyneet lapsuudessaan tai nuoruudessaan risteilyllä. Meillä ei ollut abi- tai wanhojen risteilyä, en edes tiennyt niiden olemassaolosta ennen etelään muuttoa. Perheeni kanssa olemme käyneet kerran ”Ruottin laivalla” vuonna -95. Seuraavan kerran olin risteilyllä Haaga-Helian opintomatkalla vuonna 2016 ja nyt tämän viikon reissu oli ensimmäinen omin päin tehty risteilymatka. Tallinnaan matkustaminen laivalla on jo vähän tutumpaa, mutta sekin on tullut tutuksi vasta viime vuosina.

Koska olin lähdössä ummikkona laivalle, monet toisille päivänselvät asiat eivät olleet minulle selviä. Ihmettelen miksi laivayhtiöt eivät voi lisätä sivuilleen muutamia asioita, joita selkeästi ahkerasti kysellään keskustelupalstoilla vuodesta toiseen. Viking Linella on selkeät sivut ja yksityiskohtaisesti tietoa vähän kaikesta, mutta muutamaan asiaan en löytänyt vastausta.

Voiko laivan hanavettä juoda?

Voi ja se on yllättävän hyvän makuistakin.

Onko laivan hytissä pyyhkeet?

On, yksi kylpy- ja käsipyyhe jokaisella sängyllä.

Risteilykokemukseni oli pääasiassa erittäin hauska, mutta samaan aikaan voin lopettaa haaveilut Pietarin tai Karibian risteilystä. Lähdimme ystäväni kanssa laivalle, koska ystäväni tarvitsi nuuskaa ja minä halpoja sheiverin vaihtopäitä. Risteilyn hinta perustasoisessa hytissä oli 7,5€ ja sheiverin päät huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, joten tämänhän piti olla pelkkää säästöä. Jännä miten tämä 7,5 euron säästöreissu kuitenkin lopulta maksoi lähes 300 euroa 🤣💸

En oikein tiennyt mitä laivalla tehdään, mutta odotin pääseväni bingoon ja buffetiin. No bingoa siellä ei ollut ja muutenkin kaikki ohjelma oli suunnattu lapsille. Buffetin ruoka oli aivan hyvää, mutta viini kamalaa. Tukholmassa meillä oli noin viisi tuntia aikaa ja melko hyvin nukutusta yöstä huolimatta Tukholmassa olimme aika saamattomia, joten emme tehneet juuri mitään. Tukholmassa julkisilla liikkuminen on todella helppoa ja sl-appin kautta matkalipin ostaminen on vaivatonta. Saimme käytyä missä halusimme ja ostettua sen, mitä tulimme hakemaan, kävimme syömässä ja palasimme takaisin laivaan. Söimme Bastard Burgerissa, jonka New York -burgeri on ehdottomasti maailman parhaiden burgereiden top3-listallani.

Tukholmassa halusin tosiaan käydä Normal-nimisessä kaupassa. Tästä on tullut ihan lempikauppani, koska sieltä saa edullisesti pääasiassa kosmetiikka- ja hygieniatuotteita, mutta myös muuta tarpeellista. Tämä kerta ei eronnut aiemmista käynneistä, vaan taas sheiverin vaihtopäiden lisäksi koriin tarttui niin ompelusetti kuin ensiapupakkauskin. Näitähän saattaa joskus tarvita..

Paluumatkalla kävimme taas buffetissa syömässä ja tällä kertaa yritin välttää edellisen illan ähkyn, jotten joudu taas ryömimään ulos ravintolasta. En siis tällä kertaa syönyt ns. koko rahan edestä, vaan kohtuudella 😅 illallisen jälkeen lähdemme laivan yökerhoon. Tiistai ja keskiviikko eivät nähtävästi olleet railakkaimpia bileiltoja laivalla, mutta vietimme kyllä varsin hauskan baari-illan silti. Hauskuus kuitenkin vaihtui painajaiseen heti pilkun jälkeen: kiitos kovan tuulen ja valtavien aaltojen.

Baarin jälkeinen huono olo yhdistettynä aaltojen aiheuttamaan matkapahoinvointiin oli kyllä melko epämiellyttävä yhdistelmä. Aaltoilu ja huono olo jatkuivat läpi yön ja aamun ja juuri, kun luulimme painajaisen päättyvän, tuli kuulutus, että laiva on kovan tuulen vuoksi kaksi tuntia myöhässä. Oli todella tuskallista odottaa pari lisätuntia siinä keikutuksessa. Valitettavasti keinuminen ei päättynyt laivalta poispääsyyn, vaan tunne keinuvasta laivasta kesti koko päivän. Tämä huono olo oli syy sille, etten enää haaveile Karibian risteilystä enkä mieti hakisinko töihin laivalle.

Meillä oli todella hauska reissu, mutta oli myös ihanaa palata kotiin ja viettää koti-ilta katsoen Love is Blindia. Parin viikon päästä on vuorossa reissu Puolaan, mutta vähän jännityksellä odotan miten situation koronavirus etenee. Päivitin matkavakuutukseenkin kriisiturvan, joka korvaa, jos matka peruuntuu siitä syystä, että matkakohteesta tulisi epidemia-aluetta. Tietystä toivon, että peruminen ei tule tarpeelliseksi, vaan pääsemme reissuun.

Nyt toivotan ihanaa viikonloppua!

-Annuliina

Yksi kommentti artikkeliin ”Ummikkona risteilyllä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.