Ei (vielä) uusia matkavarauksia edes ensi vuodelle

(Tämä on matkablogi, ja käsittelen tässä tekstissä omaa elämääni ja omia matkasuunnitelmiani. Matkustuskielto ei ole elämäni suurin murhe tai minkään tasoinen huolenaihe, eikä tämä teksti sulje pois huoltani tämänhetkisestä tilanteesta tai ymmärrystä ihmisten ja yritysten oikeista huolenaiheista. 😘)

Minulla on jatkuva matkakuume ja aina lentoliput varattuna. Työttömälle sinkulle matkustaminen tuo edes jotain sisältöä elämään. Nytkin minulla on kesäkuulle lennot Rovaniemelle, mutta tulevaisuus näyttää pystyykö näitä lentoja käyttämään. Olen onnellinen, että matkustin viimeisen puolen vuoden ajan niin yolo-periaatteella ja vierailin kohteissa, joista olen aina haaveillut. Viimeisen puolen vuoden aikana en ole paljoa kotona pysynyt, vaan olen reissannut Islantiin, Havaijille, Los Angelesiin, Tukholmaan ja Gdanskiin. Lisäksi olin joulun aikaan Rovaniemellä kaksi kuukautta ja maaliskuussa kuukauden. Blogipostausten (linkit☝️) lisäksi kaikista näistä reissuista minulla on Instagramin kohokohdissa pysyvät tarinat.

Seuraan jatkuvasti lentodiilejä ja tiukkaa tekee olla varaamatta esimerkiksi ensi vuoden helmikuulle alle 300 euron lentoja Miamiin tai Kaliforniaan, alle 400 euron lentoja Kapkaupunkiin tai 70 euron lentoja Lontooseen. Koronasta ja kaikista sen aiheuttamista seurauksista huolimatta maailmassa on edelleen niin paljon paikkoja, joissa haluaisin vierailla. Ainahan matkustamiseen liittyy epävarmuutta, mutta yleensä se ei kuitenkaan vaikuta matkavarauksiini. Ainahan kohteessa voi tilanteet muuttua tai oma terveydentilani voi muuttua ennen varattua matkaa. Miksi olen nyt kuitenkin päättänyt toistaiseksi pitää lompakon nyörit kiinni, enkä kiirehdi tulevan matkan varaamisen kanssa? Olen taas minulle tyypilliseen tapaan yliajatellut. Korostan vielä, että en tietenkään halua nyt matkustaa, kun koronakriisi on päällä, mutta kerron miksi en halua nyt varata matkaa edes vuoden päähän, vaikka matkoja saisi todella edullisesti.

Ensimmäinen syy on Ulkoministeriön suositus olla matkustamatta minnekään ulkomaille. Nyt matkustaminen ei onnistuisikaan, kun rajat on kiinni, mutta eiväthän ne ikuisesti pysy suljettuna ja lentoliikenne alkaa varmasti avautua pikkuhiljaa. En kuitenkaan halua matkustaa ennen kuin Ulkoministeriö linjaa sen olevan turvallista. Turvallisuuden ja terveyden vuoksi, mutta haluan myös matkavakuutukseni olevan voimassa, kun matkustan seuraavan kerran.

Nyt lentoyhtiöt ovat antaneet perua ja muuttaa lentoja, mutta on myös uutisoitu lentoyhtiöistä, jotka eivät ole palauttaneet rahoja asiakkaille, vaikka lennot on peruttu. Entä jos varaisin matkan vaikka marraskuulle siltä varalta, jos voikin jo matkustaa, mutta ajattelen, että kyllähän niistä saa rahat takaisin, jos en reissuun pääsekään. Mutta nyt tilanne on monen lentoyhtiönkin kohdalla niin epävarma, etten halua ottaa riskiä. Entä jos matkustamista voitaisiin taas suositella ja lennot kulkisivat, mutta en itse uskaltaisi matkustaa sinne? Silloin ainakin jäisi rahat saamatta.

Jos kohteeseen uskaltautuisinkin, niin nyt en tiedä yhtään mitä matkakohteessa on jäljellä. Onko enää hotellit, ravintolat ja muut palvelut pystyssä? Onko kohteessa edes vapaasti liikkuvia ihmisiä? Entä jos suomalaisten viisumivapaus ei palaudukaan? Koronapandemian alussa ainakin Dubai, Intia, Vietnam ja Yhdysvallat ilmoittivat viisumirajoituksista, jotka koskivat myös suomalaisia. Tai jos varaisin nyt viiden päivän reissun Miamiin, mutta edelleen ensi vuoden alussakin edellytettäisiin 14 vuorokauden karanteenia maahan saapuvilta. 🤷‍♀️

Tämmöisiä tilanteita on nyt siis tullut mietittyä, että olen saanut pidettyä itseni poissa lentoyhtiöiden lippukassoilta. Totta kai voi olla, että teen tässä vain virheen ja turhaan jätän hyvät ja edulliset lennot käyttämättä. Nyt kuitenkin tuntuu oikealta ottaa se kotona pysymisen ”riski” 😆. Matkustaminen tulee varmasti muuttumaan kriisin jälkeen joka tapauksessa, nähtäväksi vain jää millä tavalla. Odotellessa keskityn pysymään terveenä ja tyydyn tulevista matkoista haaveiluun ja vanhojen matkojen muisteluun.

Oon saanut valtavasti viestejä niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin koskien tätä blogia ja vastaanotto on ollut tämän ekan kahden kuukauden aikana parempaa kuin olisin ikinä voinut kuvitella💕 Jos sulla on mielessä jotain, mistä haluaisit mun kirjottavan, niin kommentoi tai laita vaikka Instagramissa viestiä 🙂 ideoita otetaan vastaan!

-Annuliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.