Vessaskumppaa ja epäonnistuneita instagram-hetkiä Dubaissa

Minun piti lentää tänään kotiin Rovaniemelle. Tarkoituksena oli viettää viikko keväthangista nauttien perheen ja mummin seurassa sekä osallistua edellisen työpaikkani juhliin. Palasin kuitenkin torstaina Puolasta ja pari tuntia reissun jälkeen hallitus tiedotti, että kaikkien ulkomailta palanneiden pitäisi välttää lähikontakteja kahden viikon ajan. Niinpä Rovaniemen reissu nyt peruuntui ja jään nauttimaan kevätauringosta Helsinkiin.

Kun tulevat reissut peruuntuu, täytyy muistella vanhoja. Siksi kirjoitan vuoden takaisesta reissustani Dubaihin. Mainitsin jo matkastani aiemmin Yksin matkustaminen -tekstissä, mutta tässä tekstissä näkökulmana on yksin matkustamisen sijaan se, mitä tein Dubaissa viiden päivän loman ajan.

(Tiedän Dubain herättävän osassa ihmisistä tunteita ja osa on vahvasti sitä mieltä, että tein väärin matkustessani Dubaihin. Valitettavasti moni suosituista matkakohteista ei selviä puhtain paperein tarkemmasta eettisyyden tarkastelusta, puhutaan sitten ihmisoikeuksista tai työoloista. En jatka tästä aiheesta tällä kertaa enempää, sillä tästä riittäisi asiaa omaksi tekstikseen.)

Olin Dubaissa viisi päivää vuoden vaihteessa 2018-2019. Reissasin yksin ja kohde valikoitui lyhyehkön lentomatkan, kahden tunnin aikaeron ja lämpimän ilmaston vuoksi. Valitsin majapaikaksi luksushotellin Dubai Marina alueelta, ja tämä oli erinomainen valinta. Hotelli oli upea ja palvelu parempaa kuin olin missään aiemmin kokenut. Hotellin edestä kulki raitiovaunu, joten kulkeminen oli todella helppoa (ja edullista). Ennen reissua olin lukenut ja kuullut Dubaissa asuneilta ystäviltäni, että siellä todellakin pitäisi olla polvet ja olkapäät peitettynä rantaa ja hotellialuetta lukuunottamatta kaikkialla. Hankin maksimekkoja, jotta voisin pukeutua oikein, mutta pakko myöntää, että ainakin Dubai Marinan alueella olin yksi harvoista, jolla oli polvet ja olkapäät peitettynä. Muut turistit kulkivat myös kaduilla mikroshortseissa ja bikineissä.

Kuljin lähes koko reissun ajan raitiovaunulla ja metrolla. Ainoastaan Burj Al-Arabille, palmusaarelle ja Miracle Gardenille menin taksilla ja myös taksilla kulkeminen oli edullista.

Ensimmäisenä päivänä vain tutustuin Dubai Marinan alueeseen ja nautin hotellin kylpyläosastosta. Join huoneessani Suomesta mukanani tuomaa proseccoa, tilasin huonepalvelulla sushia ja elin parasta elämää.

Toisena päivänä lähdin palmusaarelle ylihintaiselle beachclubille. En vielä tuolloin tiennyt, että hotelliani vastapäätä oli myös viihtyisä, ilmainen rantaklubi. No, tulipa koettua myös palmusaari ja 17 euroa maksanut omenasiideri 😂

Tulin beachclubille taksilla, mutta takaisin hotellille pääsy olikin haastavampaa. Ehdin kävellä saarelta poispäin vievän tien viertä paahtavassa kuumuudessa, ilman vettä noin puoli tuntia ennen kuin ohi ajoi ensimmäinen tyhjillään oleva taksi. Jippii.

Illalla meni vähintään yhtä hyvin, kun huomasin hotellilla, että nyt oli tulossa upein auringonlasku, jota olin koskaan nähnyt. Kiireesti nappasin taksin ja päätin lähteä katsomaan auringonlaskua Burj Al-Arabille. Suunnitelmana oli napata uskomattomia kuvia, joissa punaisena hehkuva aurinko laskee tuon Dubain symbolinakin toimivan seitsemän tähden luksushotellin takana. Kuten suurin osa suunnitelmista aina, myös tämä meni hieman mönkään, kun taksi juuttui ruuhkaan ja hotellille päästyä aurinko oli jo laskenut. 🤣

Ei ihan sellainen auringonlaskukuva, mitä olin suunnitellut 😆 ajatus on tärkein…

Auringon laskettua lähdin vielä Burj Khalifalle katsomaan valo- ja suihkulähdeshown. Tämä oli juuri niin upea kuin kuvittelin sen olevan.

Kolmantena päivänä oli uudenvuodenaatto ja tämän päivän vietin hotelliani vastapäätä olevalla beachclubilla. Ihana päivä. Oli Ladies Monday ja naiset saivat ilmaisia drinkkejä ja ruokalistan herkut puoleen hintaan. Nautin auringosta, viihtyisästä allasalueesta, herkullisesta ruuasta, kylmistä drinkeistä ja hyvästä musiikista. Tietysti omassa parhaassa seurassa, kenellekään mitään puhumatta. Still living my best life.

Illalla samaisella klubilla oli myös uudenvuoden bileet, joihin ostin 60 euron sisäänpääsylipun. En ole koskaan kokenut mitään näin epämukavaa. 😂 Olin ensimmäistä kertaa matkalla yksin, joten en tiennyt, etten osaa juhlia yksin. Minua hävetti olla itsekseni ja olin jo suunnitellut, että jos joku kysyy, niin kerron vain eksyneeni kaveriporukastani. 😆 Vietin suurimman osan ajasta kuohuviiniä juoden vessakopissa, ettei minun tarvisi näyttäytyä juhlissa yksin.. 😂

Juuri ennen vuoden vaihtumista uskaltauduin ulos vessasta ja menin rantaan katsomaan ilotulituksia. Tämäkään ei ihan vastannut odotuksiani. 😂 Raketit ammuttiinkin vastapäiseltä Atlantis-hotellilta, joka oli kuitenkin sen verran kaukana, ettei ilotulitukset näyttäneet yhtään miltään.

Hahah, ei ihan ne Dubain ilotulitukset mitä kuvittelin näkeväni 😂

Neljännelle päivälle olin jo etukäteen varannut liput Burj Khalifan At the top -näköalatasanteelle. Tämä oli hieno kokemus, näkymät olivat ihan mielettömät. Myös Dubai Fountain, tuo ohjattu suihkulähdeshow oli kiva nähdä myös päiväsaikaan. Tämä oli oikeastaan yksi reissuni parhaista hetkistä, kun sopivan lämpimällä ilmalla kuljin Dubai Mallin pihalla ja taustalla soi hyväntuulista musiikkia.

Kävin myös hieman ostoksilla tuossa Dubai Mallin jättikokoisessa ostoskeskuksessa ennen kuin jatkoin matkaa Miracle Gardenille. Odotin tätä todella paljon ja olin kuullut, että tänne kannattaisi suunnata iltapäivällä ja kukkapuistosta jatkaa sitten Global Villageen, josta löytyy muun muassa ostosalue, jossa 90 eri maalla on omat osastonsa. Noh. Taas niitä mielikuvia, jotka eivät ihan toteutuneet todellisuudessa. Lähtökohtana siis kuvittelin näkeväni taikamaisen kukkapuiston, jossa ottaisin tämän tyyppisiä turistikuvia:

(Screenshot Instagramista #miraclegarden @carolinaolbert)

Todellisuus oli hieman toinen. 🤣 Oli siis uudenvuodenpäivä, jolloin myös paikalliset olivat vapaapäivällä, joten puistossa oli lisäkseni about miljoona muuta vierasta. Olihan tuo puisto hieno, todella hieno itse asiassa, mutta vierailuajankohdasta johtuen kuvista ei tullut hienoja. 😂

Olin niin poikki tästä ihmispaljoudesta ja Dubai Mallissa kävelystä, etten jaksanut enää mennä Global Villageen. Miracle Gardenin pihalla oli ylihintaisia takseja, joten kävelin jonkin matkaa alueelta pois vievää tietä ja nappasin taksin sieltä. Viimeisenä lomapäivänä olin taas hotellin läheisellä rantaklubilla, ennen kuin suuntasin illalla lentokentälle ja kotia kohti.

Tykkäsin Dubaista todella paljon ja osasin kyllä nauraa näille epäonnistumisille, joita kohtasin reissun aikana. Mielestäni Dubai ei ollut kallis kohde, ehkä Suomen hintatasoa ja monissa asioissa kuten kulkemisessa ja ruuassa Suomea edullisempi. Alkoholi kylläkin oli todella kallista. Parasta Dubaissa oli puhtaus, turvallisuuden tunne ja miellyttävä ilmasto. Kunhan matkustamista voidaan taas suositella ja Arabiemiraatit alkaa taas myöntää viisumeita, lähtisin Dubaihin kyllä uudestaan. Seuraavalla kerralla sisällyttäisin reissuuni myös Madinat Jumerahin ja Abu Dhabin Šeikki Zayedin moskeijan. Ja toivottavasti sillä reissulla saisin myös joitain julkaisukelpoisia kuvia. 😆

Kivaa viikonloppua kaikille!

-Annuliina

2 kommenttia artikkeliin ”Vessaskumppaa ja epäonnistuneita instagram-hetkiä Dubaissa

  1. Kiitos, oli todella hauskaa, vai pitäisikö sanoa peräti terapeuttista, lukea vähän pieleen menneestä reissusta! Tuntui niin kovin tutulta tunne, että yksin oli vaikea bilettää, että tunsit olevasi väärässä paikassa (ja Dubaissa yksinäisenä naisena kaiketi vielä suuremmalla syyllä). Aikoinaan mulla oli vaikea mennä yksin reissatessa edes yksin syömään – saatoin kävellä puolet kaupungista ympäri ja miettiä, mihin ravintolaan kehtaisin yksin istua. No, siitä ujoudesta olen onneksi päässyt jo aikaa sitten eroon. Mutta tämä kirjoitus toi hauskasti muistot mieleen.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.