Historiallinen Rooma, pelottava Napoli ja ylellinen Sorrento

Italia on ollut viime aikoina jatkuvasti uutisissa koronaepidemian vuoksi. Ulkoministeriö on muuttanut Italian matkustustiedotetta ja toistaiseksi tarpeetonta matkustamista koko Italian alueelle suositellaan välttämään, ja silloinhan on hyvä hetki muistella omaa matkaani Italiaan. Toissakesäisellä reissulla kävimme Roomassa, Napolissa, Sorrentossa ja Caprilla. Aivan kuten samaan aikaan kävi Kourtney Kardashian perheineen, heh heh.. 🤣

Toissa kesänä lähdin pikkusiskoni kanssa viikon lomalle Italiaan. Aloitimme reissun lapsuuteni lempielokuvan Lizzie McGuire: Popstarin (Hey now, hey now, this is what dreams are made of.. 🎤) maisemissa Roomassa. Ensimmäisenä päivänä kiertelimme Roomassa jalkaisin ja toiselle päivälle olimme ostaneet Hop On Hop Off -bussiliput. Emme oikeastaan jääneet bussin kyydistä muualla kuin Vatikaanissa.

Roomassa kävimme syömässä myös hehkutetussa Le Mani in Pasta -ravintolassa. Söin ensimmäistä kertaa pasta carbonaraa ja oli niin pahaa, etten saattanut syödä. Siis tuo vaikeasti löydettävä ravintola ei ollut kaiken sen hehkutuksen arvoinen. Törmään näihin jatkuvasti, niin Suomessa kuin ulkomailla, että niin monet ihmiset hehkuttaa jotain paikkaa, joka on minun mielestä ihan täyttä kuraa. Keisarin uudet vaatteet -ilmiö, ihmisillä on huono maku tai minulla huono tuuri. (Vikahan ei tietenkään voi olla minun maussa.)

Rooma oli upea kaupunki, jonne palaan varmasti. Kolmantena päivänä matkustimme junalla Napoliin, josta jatkoimme laivalla Sorrentoon. Tämä oli kyllä melkoinen verenpaineita nostattava reissupäivä 😂 Napoli oli aivan järkyttävä. Ei kylläkään oltu siellä kuin 20 minuutin taksimatkan verran, mutta pidätettiin hengitystä koko matkan ajan. Alue, jonka läpi taksi ajoi satamaan, oli todella köyhää ja olimme varmoja, että kohta joku avaa takaoven ja ryöstää meidät. No ei meitä ryöstetty, mutta taksi kyllä otti osumaa pariinkin otteeseen 😆 Ihan kamala paikka, niin likainen ja se mielipuolinen liikenne. Tämän kokemuksen jälkeen kaunis, puhdas, vehreä, rauhallinen ja ylellisen oloinen Sorrento oli kuin lottovoitto.

Lottovoitto oli liioittelua, sillä meidän upea Deluxe Suite -huone B&B:ssä olikin painajainen.

Meitä oli vastassa vesivahinko
Ja heti perään hajosi ovi, niin ei edes voitu lähteä mihinkään, kun ei oltais saatu ovea lukkoon 😂

Tässä majoituspaikassa ei ollut edes henkilökuntaa ja kun saimme soitettua paikalle paikan omistajan, pelkkää italiaa puhuvan mummelin, niin hän ei edes tajunnut, että kyseessä on vesivahinko. Kävimme keskustelua Google Kääntäjän avulla ja yritimme selittää rouvalle, ettemme ole edes käyttäneet suihkua, niin kuin hän väitti. Kun vesi suihkusi seinän sisältä ja B&B kieltäytyi korjaamasta vikaa tai antamasta uutta huonetta, saimme onneksi varaussivuston luvalla vaihtaa ainoaan lähistöllä vapaana olevaan hotelliin, joka oli onneksemme hyvää tasoa ja Booking maksoi hinnan erotuksen. Tässä vaiheessa oli jo lähes puoliyö, joten koko ensimmäinen Sorrento-päivä kului tähän säätöön. Onneksi loppuloma sujui hyvin ja Sorrento oli upea.

Maisemat hotellilta

Sorrentossa keskusta ja hotellit sijaitsevat korkealla, mutta alueelta menee sekä portaat että joitain kolikoita maksava hissi alas ranta-alueelle. Tällä alueella ei ollut yleistä uimarantaa, vaan alueen täyttää laiturit, joilla on yksityisiä rantaclubeja. Osan yhteydessä on myös pieni ja vaatimaton hiekkarannan pätkä. Sisäänpääsy clubille, aurinkotuoli ja aurinkovarjo maksoivat vähintään 20 euroa päivältä, mutta hintaan kuului sentään pyyhe. Koska me ei olla hiekkarantaihmisiä, tämä oli korkeasta hinnasta huolimatta meille erinomainen vaihtoehto. Auringonottoa meren päällä, ilman hiekkaa ja laiturilta pääsi suoraan uimaan kirkkaaseen meriveteen. Lisäksi paikan päällä oli wifi, vessat ja ravintola. Ja mikä parasta, päivän päätteeksi ei ollut hiekkaa joka paikka täynnä.

Sorrentossa oli ihana tunnelma ja alue oli todella kaunista. Sorrentossa on kaksi satama-aluetta Marina Grande ja Marina Piccola. Granden alueella söin aivan täydellistä pastaa ravintolassa, josta pystyi ihailemaan kaunista auringonlaskua ja esteetöntä näköalaa merelle❤️

Yhtenä päivänä teimme päiväretken myös ylistetylle Caprin saarelle, mutta eipä ollut sekään kummoinen. Täysin verrattavissa Kreikan Rodoksen Lindokseen. Kaunis, muttei mitenkään ainutlaatuinen ja täynnä turisteja. Sorrento oli paljon viihtyisämpi ja kauniimpi paikka.

Capri

Sorrentosta kuulee paljon ristiriitaisia mielipiteitä, mutta mielestäni tämä oli yksi upeimmista lomakohteista, joissa olen ollut. Kauniin kaupungin tunnelma oli ihana, hyviä ravintoloita, riittävästi tekemistä ja näkemistä ja lisäksi nämä hiekattomat rantalaiturit. Näin heinäkuun puolivälissä edes turisteja ei ollut liikaa. Mozzarellaa ja tomaattikastiketta ei kylläkään tehnyt vähään aikaan mieli tämän matkan jälkeen.

Lähtöpäivänämme satoi ja ukkosti, joten päätimme ottaa laivan sijaan junan Sorrentosta Napoliin. Napolissa kävimme vielä syömässä suositussa L’Antica Pizzeria da Michele -pitseriassa. Suositulla tarkoitan, että tuossa vuonna 1870 aloittaneessa pitseriassa oli ulkona tunnin jono ja pöydässä saimme odottaa vielä puoli tuntia. Lopulta meillä oli vain 10 minuuttia aikaa ahmia nuo täydelliset pitsat, jotta kerkesimme Roomaan lähtevään junaan. Oli kyllä kaiken sen odotuksen arvoista.

Viimeisen yön vietimme Roomassa, juna-aseman lähistöllä vaatimattomassa hotellissa, josta oli helppo lähteä aikaiselle aamulennolle. Italian matka oli erinomainen. Paikkakunnalta toiselle oli helppoa liikkua, valtavasti upeita maisemia ja nähtävyyksiä, rentoutumista, kirkkaassa merivedessä uimista sekä herkullista ruokaa ja juomaa hyvässä seurassa.

Toivottavasti korona ja sen aiheuttama hysteria saadaan pian hillittyä ja hallintaan, lukemattomista terveydellisistä ja taloudellisista syistä. Mutta myös, jotta Italia voi palata meidän suosikkilomakohteeksi.

-Annuliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.