Miniloma Kaliforniassa – Los Angelesin päänähtävyydet autolla yhdessä päivässä

Suuri haaveeni toteutui, kun tammikuussa 2020 pääsin Los Anglesiin, Kaliforniaan. Ensimmäisenä päivänä kiersimme autolla Los Anglesin nähtävyyksiä, kuten Griffith Observatory, Hollywood-kyltti, Walk of Fame ja Santa Monica Pier. Toisena päivänä vierailimme lempisarjani The O.C:n kuvauspaikoilla Redondo Beachillä. Tässä tekstissä kerron tuosta reissun ensimmäisestä päivästä ja vinkkejä sekä infoja pysähdyspaikkoihin ja nähtävyyskierrokseen liittyen.

Tosiaan olimme Los Angelesissa vain kaksi päivää, joten aikaa oli hyvin rajallisesti. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi ja lisää autonvuokrauksesta ja Los Angelesissa ajamisesta voit lukea edellisestä postauksesta. Olimme (lue: olin) suunnitelleet ajoreitin jo valmiiksi, jottei sitten paikan päällä tarvitsisi miettiä, missä haluamme käydä. Tämä oli todella tehokas, mutta upea päivä ja ehdimme nähdä kaiken mitä halusimme. Ja myös mitä ei olisi haluttu, kuten pelottava Venice Beach ja 1h 40min kestänyt ruuhkajumi.

Yhden päivän nähtävyyskierros autolla:

1. Griffith Observatory

Griffith Observatory, Los Angeles

Lähdimme liikkeelle Long Beachiltä ja ensimmäinen pysäkkimme oli Griffith Observatory. Itse observatorio oli kiinni (aukesi klo 12), kun saavuimme sinne noin klo 10 aikaan, mutta pihasta on upeat näkymät kaupunkiin ja myös Hollywood-kyltti näkyy kauempana. Arkena (ainakin off-seasonilla) ennen klo 12 alueella on ilmainen parkkeeraus, minkä jälkeen $10/h. Pihassa oli myös vessat ja wifi.

2. Lake Hollywood Park

Noin 15 minuutin ajomatkan jälkeen saavuimme Lake Hollywood Parkille. Pysäköimme tien varteen ihastelemaan Hollywood-kylttiä.

Los Angeles nähtävyyskierros autolla
Hollywood-kyltti

3. Walk of Fame

Noin 10 minuuttia ajamista ja saavuimme Walk of Famen lähettyville. Kävimme hetken aikaa käveleskelemässä kadulla, mutta tämä ei ollut meille kummallekaan mikään wow-elämys. Eikä itse asiassa odotettukaan sen olevan.

4. In’n’Out Burger

Walk of Famelta kävelimme In’nOutiin. Oli juuri niin hyvää kuin olen aina ajatellut. Tai ranskalaiset olivat huonot, mutta burgeri täydellinen. Paikan päällä oli todella paljon jonoa, mutta jono kulki nopeasti ja vapaita pöytäpaikkoja tyhjeni koko ajan.

5. Rodeo Drive

Beverly Hillsissä ei pysähdytty, eikä käyty bongailemassa julkkisten koteja. Ajoimme vain Beverly Hillsin kautta meidän seuraavalle pysäkille, joka oli Santa Monicassa Ulta beauty, josta halusin ostaa Kylie Cosmeticsin erinomaisia liquid matta lipstickejä. Samalla pysähdyimme myös donitseille.

6. Santa Monica Pier

Los Angeles Santa Monica Pier
Santa Monica beach, Los Angeles

Santa Monicassa saimme auton parkkihalliin lähelle laituria, siinä oli ilmainen parkkeraus ensimmäisen tunnin ajan. Santa Monica beach ja pier olivat kivan näköisiä, laituri oli eloisa ja siellä oli pieni huvipuisto. Laituri oli aika turistikohde, mutta sympaattinen. Santa Monica pieriltä olisi myös voinut kävellä rantakatua pitkin Venice Beachille, joka oli seuraava kohteemme. Matkaa kuitenkin oli useampi kilometri ja lättäpohjaiset balleriinat ei ole parhaat kävelykengät, joten menimme autolla.

7. Venice Beach

Mielestäni Venice beach oli järkyttävä paikka. En mene sinne toista kertaa. ”Ei ku se on ihanan rento paikka” sanoo varmasti kaikki muut, mutta tämä huumeiden käyttäjien ja kodittomien valtaama rannan kävelykatu ei ollut meidän mieleen. Venice Beach on tunnettu upeasta auringonlaskustaan ja sen se tosiaan tarjosi. Paikka oli kuitenkin niin ahdistava ja haiseva, ettemme olisi uskaltaneet jäädä sinne pimeän tullen. Aurinko laski klo 17 jälkeen ja heti auringon laskettua kipitimme takaisin autolle.

Venice beachiltä lähdettyä jumituimme ruuhkaan lähes pariksi tunniksi. Kävimme vielä tekemässä ostoksia Walmartissa ja syömässä Hootersissa, ennen kuin ajoimme takaisin hotellille.

Oli huikea päivä ja yhdessä päivässä ehti näkemään hyvin näitä päänähtävyyksiä, kun oli selkeä suunnitelma. Tämä yhden päivän nähtävyyskierros oli kokonaisuutena erinomainen. Toki paljon jäi näkemättä ja nähtävää riittää vielä monille seuraaville kerroille.

-Annuliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.