Miniloma Kaliforniassa – Los Angelesin päänähtävyydet autolla yhdessä päivässä

Olimme Los Angelesissa vain kaksi päivää, joten aikaa oli hyvin rajallisesti. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi ja lisää autonvuokrauksesta ja Los Angelesissa ajamisesta voit lukea edellisestä postauksesta. Oltiin (lue: olin) suunniteltu ajoreitti jo valmiiksi, jottei sitten paikan päällä tarvisi miettiä, missä halutaan käydä. Tämä oli todella tehokas, mutta upea päivä ja ehdimme nähdä kaiken mitä halusimme. Ja myös mitä ei olisi haluttu, kuten pelottava Venice Beach ja 1h 40min kestänyt ruuhkajumi.

Yhden päivän nähtävyyskierros autolla:

1. Griffith Observatory

Lähdimme liikkeelle Long Beachiltä ja ensimmäinen pysäkkimme oli Griffith Observatory. Itse observatorio oli kiinni (aukesi klo 12), kun saavuimme sinne noin klo 10 aikaan, mutta pihasta on upeat näkymät kaupunkiin ja myös Hollywood-kyltti näkyy kauempana. Arkena (ainakin off-seasonilla) ennen klo 12 alueella on ilmainen parkkeeraus, minkä jälkeen $10/h. Pihasta löytyy myös vessat ja wifi.

2. Lake Hollywood Park

Noin 15 minuutin ajomatkan jälkeen saavuimme Lake Hollywood Parkille. Pysäköimme tien varteen ihastelemaan Hollywood-kylttiä.

3. Walk of Fame

Noin 10 minuuttia ajoa ja saavuimme Walk of Famen lähettyville. Kävimme hetken aikaa käveleskelemässä kadulla, mutta tämä ei ollut meille kummallekaan mikään wow-elämys. Eikä itse asiassa odotettukaan sen olevan.

4. In’n’Out Burger

Walk of Famelta käveltiin In’nOutiin. Oli juuri niin hyvää, kuin olen aina ajatellut. Paitsi ranskalaiset oli huonot. Mutta burgeri perfect. Paikan päällä oli todella paljon jonoa, mutta jono kulki nopeasti ja vapaita pöytäpaikkoja tyhjeni koko ajan.

5. Rodeo Drive

Beverly Hillsissä ei pysähdytty, eikä käyty bongaileen julkkisten koteja. Ajettiin vain Beverly Hillsin kautta meidän seuraavalle pysäkille, joka oli Santa Monicassa Ulta beauty, josta halusin ostaa Kylie Cosmeticsin erinomaisia liquid matta lipstickejä. Samalla pysähdyttiin myös donitseille.

6. Santa Monica Pier

Santa Monicassa saatiin auto parkkihalliin lähelle laituria, ilmainen parkkeraus ensimmäisen tunnin ajan. Santa Monica beach ja pier oli kivan näköisiä, laituri oli eloisa ja siellä oli pieni huvipuisto. Laituri oli aika turistikohde, mutta sympaattinen. Santa Monica pieriltä olisi myös voinut kävellä rantakatua pitkin Venice Beachille, joka oli meidän seuraava kohde. Matkaa kuitenkin oli useampi kilometri ja lättäpohjaiset balleriinat ei ole parhaat kävelykengät, joten mentiin autolla.

7. Venice Beach

Järkyttävä paikka. En mene toista kertaa. ”ei ku se on ihanan rento paikka” sanoo varmasti kaikki muut, mutta tämä huumeiden käyttäjien ja kodittomien valtaama rannan kävelykatu ei ollut meidän mieleen. Venice Beach on tunnettu upeasta auringonlaskustaan ja sen se tosiaan tarjosi. Paikka oli kuitenkin niin ahdistava ja haiseva, ettei oltaisi uskallettu jäädä sinne pimeän tullen. Aurinko laski klo 17 jälkeen ja heti auringon laskettua kipitettiin takaisin autolle.

Venice beachiltä lähdettyä tosiaan jumituttiin ruuhkaan lähes pariksi tunniksi. Käytiin vielä tekemässä ostoksia Walmartissa TIETYSTI ja Hootersissa syömässä, ennen kuin ajettiin takaisin hotellille. Oli huikea päivä ja yhdessä päivässä ehti näkemään hyvin näitä päänähtävyyksiä, kun oli selkeä suunnitelma. Tämä yhden päivän nähtävyyskierros oli kokonaisuutena erinomainen. Toki paljon jäi näkemättä ja nähtävää riittää vielä monille seuraaville kerroille.

-Annuliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.