Autonvuokraus ja ajaminen Los Angelesissa

Tässä tekstissä kerron muutamia vinkkejä liittyen autonvuokraukseen ja autolla ajamiseen Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Vietin Los Angelesissa vain kaksi päivää, joten, kun aikaa oli rajallisesti, oli auto helpoin kulkuneuvo. Selvittelin aluksi julkisilla kulkemista, mutta se vaikutti todella vaivalloiselta ja hitaalta vaihtoehdolta, kun aikaa on vähän ja nähtävää paljon. Päätettiin siis vuokrata auto molemmiksi päiviksi.

Suosittelen ehdottomasti navigaattorin käyttöä, varsinkin, jos Los Angeles ei ole tuttu kaupunki. Ja varmaan muutenkin. 😅 Google mapsilla voi tehdä valmiiksi usean pysähdyksen reitin ja ladata kartan offlineen. Näin ajoreitti on käytettävissä myös ilman nettiyhteyttä. Offlinessa kartta ei kuitenkaan kerro mahdollisista (todennäköisistä) ruuhkista tai muista poikkeuksista reitillä.

Vuokrasimme pikkuauton Enterpriselta, mutta kaikki pikkuautot oli jo varattu, joten saimme samaan hintaan citymaasturi. Totta puhuen, jälkikäteen ajateltuna, ei tuolla olisi pikkuautolla uskaltanut ajaakaan. Liikenne oli ihan hullu!

😆🤦‍♀️

No autonvuokrauksesta vielä sen verran, että auto maksoi tuolloin pariksi päiväksi noin 120 dollaria kaikkien mahdollisten verojen ja vakuutusten kanssa. Olimme Los Angelesissa tammikuussa eli ei ollut sesonki, mikä varmasti vaikuttaa auton hintaan. Auton vuokraamiseen riitti suomalainen ajokortti ja luottokortilta tehtiin parin sadan dollarin katevaraus. Vuokraus itsessään oli todella vaivatonta. Ennen auton palautusta kävimme itse tankilla. Yritimme kysellä vuokratessa, että mitä tähän tankataan, mutta ei saatu selkeää vastausta ja laitettiin halvinta bensaa. 😄 Kahden päivän bensoihin meni noin 20 dollaria. Suomalaisella kortilla ei voinut maksaa bensa-automaattiin, vaan maksu piti hoitaa sisällä huoltoasemalla.

Itse ajaminen sitten ei olisikaan ollut niin vaivatonta ilman todella itsevarmaa ja hyvää kuskia. Kaverini onneksi uskalsi ajaa ja hyvin ajoikin. Itse toimin kartturina ja välitin google maps -leidin ohjeita. Oltiin ladattu reitti valmiiksi puhelimeen Google mapsin offlineen. Tiet on valtavia, kuusikaistaisia ja niillä ajetaan lujaa. Kunnes jumitutaan ruuhkaan. Huomattiin vasta päivän lopussa, että oltaisiin koko ajan saatu ajaa reunimmaista carpool-kaistaa, joka on nopeampi ohituskaista niille autoille, joissa on vähintään kaksi matkustajaa. Los Angelesissa siis käytännössä jokainen ajaa autoa yksikseen.

Parkkeerauksesta oltiin kuultu, että paikkoja on vaikeaa löytää ja se on kallista. Joka paikassa, mihin me auto jätettiin, pystyi maksamaan parkkilipun kortilla. Päivän aikana pysähdyttiin seitsemässä eri paikassa, löydettiin parkkipaikat helposti ja vain kahdessa paikassa jouduttiin maksamaan pysäköinnistä. Yhteensä parkkimaksuihin meni noin 17 dollaria. Tästä muistaakseni 10 dollaria maksettiin Hollywoodissa Walk of Famen läheisyydessä. Todellisuudessa lähempääkin olisi löytynyt edullisempia parkkipaikkoja, mutta valittiin vain ensimmäinen paikka, joka löydettiin. Eikä 10 dollariakaan ole paha siihen nähden, että auto olisi saanut olla siinä koko päivän.

Liikennetavoista jäi mieleen, että tööttäilyä ei kuulunut juuri ollenkaan ja punaisen valon palaessa saa kääntyä oikealle, jos ei tule autoja. Ja muista, että nopeudet ovat maileja, ei kilometrejä. Eli kun ajat ”kuuttakymppiä” ajatkin satasta.

Annuliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.